Oude LTS , Winschoten

Provinciale commissie Groningen

Het voormalige schoolgebouw is in 1955 gebouwd door architect Andries Baart jr. Het schoolgebouw in Winschoten heeft een sterk functionalistisch uiterlijk, de meerdere bouwlagen zijn verdeeld in een theorie- en praktijkvleugel. De draagconstructie is van beton, wat gebruikelijk was in de wederopbouwperiode. Kenmerkend is verder de maatvoering van de gevels volgens een vast en symmetrisch stramien. Ook de stalen raampartijen en de omkadering ervan met betonbanden is kenmerkend voor de bouwperiode. Zeer karakteristiek is het fraaie en zorgvuldige metselwerk van de gevels, waarmee als het ware ook wordt verwezen naar de geschiedenis van de baksteenarchitectuur in Groningen.

U kunt Heemschut op diverse manieren helpen. Dit varieert van het lid worden van de bond tot het zelf actie voeren voor bedreigd erfgoed. Daarnaast kunt u Heemschut ook steunen door te schenken of na te laten. Dat kan rechtstreeks aan de vereniging of via een gift of legaat aan onze steunstichting: www.heemschuthulpfonds.nl

Erfgoedvereniging Heemschut

 Nieuwezijds Kolk 28
1012 PV Amsterdam
 020 622 52 92
 info@heemschut.nl

Volgt u ons al?

Copyright © 2019 Heemschut / AanZee.nl
Gegevens uit het donateurs- of ledenbestand worden niet zonder toestemming van donateurs of leden beschikbaar gesteld aan derden.