Oude schoolgebouw, Nijmegen

Provinciale commissie Gelderland

Monumentaal, vanaf een natuurstenen plint in baksteen opgetrokken en uit een drietal bouwdelen samengesteld schoolgebouw, beeldbepalend gesitueerd op de hoek van de Heyendaalseweg en Groesbeekseweg. Het ontwerp is van Josef Seelen en is gebouwd in 1923-1924. Het schoolgebouw is hoofdzakelijk van belang om haar zorgvuldig gelede, verspringende gevels onder steile leigedekte kappen aan de Groesbeekseweg. Het gebouw vormt tezamen met het schoolgebouw aan de Groesbeekseweg 152 een architectonische en stedebouwkundige eenheid. Het gebouw vormt een goed voorbeeld van een meer monumentaal, aan de rand van de 19e-eeuwse schil gelegen schoolgebouw, opgetrokken in de strengere vormentaal van de late jaren twintig. Op nieuwjaarsdag 2014 is het schoolgebouw deels verbrand.

Groesbeekseweg 150-152, Nijmegen

brand Gelderland gemeentelijk monument Nijmegen school sloop

U kunt Heemschut op diverse manieren helpen. Dit varieert van het lid worden van de bond tot het zelf actie voeren voor bedreigd erfgoed. Daarnaast kunt u Heemschut ook steunen door te schenken of na te laten. Dat kan rechtstreeks aan de vereniging of via een gift of legaat aan onze steunstichting: www.heemschuthulpfonds.nl

Erfgoedvereniging Heemschut

 Nieuwezijds Kolk 28
1012 PV Amsterdam
 020 622 52 92
 info@heemschut.nl

Volgt u ons al?

Copyright © 2018 Heemschut / AanZee.nl
Gegevens uit het donateurs- of ledenbestand worden niet zonder toestemming van donateurs of leden beschikbaar gesteld aan derden.