Oude Stoomsmederij J. Klok, Valthermond

Provinciale commissie Drenthe

De aan het Zuiderdiep te Valthermond gelegen voormalige Stoomsmederij J. Klok stamt uit 1920. Hier werden ooit grote objecten vervaardigd, zoals metalen bruggen en baggermachines. Ook legden zij zich toe op verhuur van locomtieven voor de verveningsindustrie. De eigenaar J. Klok woonde in het naastgelegen verveningswoning uit 1916. De toestand van de oude smederij is matig tot zeer matig. Er is - sinds smid Jacob Klok er in 1965 meegestopt is - niets meer aan enig onderhoud gedaan. De huidige eigenaar heeft de smederij onlangs gekocht. Ondanks liefde voor dit industriële erfgoed,weet hij er niet goed raad mee.

 

Heemschut wil bescherming voor oude smederij, 8 januari 2013

Heemschut doet suggestie tot provinciaal monument, 9 oktober 2013

Lokale partij spreekt zich uit voor behoud smederij, de Kanaalstreek 28 oktober 2013

Smederij Valthermond wordt provinciaal monument, RTV Drenthe 8 januari 2015 

 

Geschiedenis stoomsmederij J Klok

 

Nieuws

U kunt Heemschut op diverse manieren helpen. Dit varieert van het lid worden van de bond tot het zelf actie voeren voor bedreigd erfgoed. Daarnaast kunt u Heemschut ook steunen door te schenken of na te laten. Dat kan rechtstreeks aan de vereniging of via een gift of legaat aan onze steunstichting: www.heemschuthulpfonds.nl

Erfgoedvereniging Heemschut

 Nieuwezijds Kolk 28
1012 PV Amsterdam
 020 622 52 92
 info@heemschut.nl

Volgt u ons al?

Copyright © 2018 Heemschut / AanZee.nl
Gegevens uit het donateurs- of ledenbestand worden niet zonder toestemming van donateurs of leden beschikbaar gesteld aan derden.