Oude ziekenhuispoort, Rotterdam

Provinciale commissie Zuid-Holland

Het Erasmus Medisch Ziekenhuis wil de poort van het voormalige ziekenhuis aan de Coolsingel naar haar eigen terrein achter het Museumpark verplaatsen. Heemschut is hier op tegen. De Oude Ziekenhuispoort en de plataan erachter aan de lijnbaan zijn het enige overblijfsel van het Coolsingelziekenhuis. Het ziekenhuis werd in 1851 in gebruik genomen. In de decennia daaropvolgend is het complex diverse malen uitgebreid. De Poort (bouwjaar 1885) was onderdeel van de meest westelijke omheining. Het oudste bouwdeel (een ontwerp van stadsarchitect Willem Nicolaas Rose) is in de meidagen van 1940 verwoest; het overige deel van het complex is tot 1960 in gebruik gebleven. Het heeft belang als enige nog tastbare herinnering aan het Coolsingelziekenhuis op de oorspronkelijke locatie.

 

Heemschut stuurt brief aan Raad van Bestuur Erasmus MC, 10 november 2015

Nieuws

U kunt Heemschut op diverse manieren helpen. Dit varieert van het lid worden van de bond tot het zelf actie voeren voor bedreigd erfgoed. Daarnaast kunt u Heemschut ook steunen door te schenken of na te laten. Dat kan rechtstreeks aan de vereniging of via een gift of legaat aan onze steunstichting: www.heemschuthulpfonds.nl

Erfgoedvereniging Heemschut

 Nieuwezijds Kolk 28
1012 PV Amsterdam
 020 622 52 92
 info@heemschut.nl

Volgt u ons al?

Copyright © 2018 Heemschut / AanZee.nl
Gegevens uit het donateurs- of ledenbestand worden niet zonder toestemming van donateurs of leden beschikbaar gesteld aan derden.