Pand van Waning, Rotterdam

Provinciale commissie Zuid-Holland

Het pand van Waning is in 1898 in gebruik genomen. Met haar typerende cementstenen facade en elementenvloer deed het gebouw tot 1991 dienst als (hoofd)kantoor van de Koninklijke Aannemingmaatschappij Van Waning B.V. Sinds 2000 is het een rijksmonument. Het gebouw is van algemeen belang wegens architectuur- en cultuurhistorische waarde, en tevens van bijzondere bouwhistorische waarde als herinnering aan de vroegste fase van betontoepassing in Nederland. Het pand is in eigendom van de gemeente Rotterdam, maar die zorgt er niet goed voor. Heemschut Zuid-Holland en Roterordamum maken zich zorgen over de toekomst van het pand. Ze willen dat de gemeente het gebouw niet verder laat verloederen door het wind-en waterdicht te maken en een mogelijk herbestemming voor het pand probeert te vinden.

 

Februari 2014, Heemschut wil dat Rotterdam verwaarlozing tegengaat

Februari 2014 , RTV Rijnmond besteedt aandacht aan de verwaarlozing van het rijksmonument

Juli 2014, Groenlinks stelt vragen aan college B&W van Rotterdam over verwaarlozing

Oktober 2014, Ondernemers maken plannen voor Pand van Waning

Januari 2016, VVD in de Bres voor Pand van Waning

 

U kunt Heemschut op diverse manieren helpen. Dit varieert van het lid worden van de bond tot het zelf actie voeren voor bedreigd erfgoed. Daarnaast kunt u Heemschut ook steunen door te schenken of na te laten. Dat kan rechtstreeks aan de vereniging of via een gift of legaat aan onze steunstichting: www.heemschuthulpfonds.nl

Erfgoedvereniging Heemschut

 Nieuwezijds Kolk 28
1012 PV Amsterdam
 020 622 52 92
 info@heemschut.nl

Volgt u ons al?

Copyright © 2018 Heemschut / AanZee.nl
Gegevens uit het donateurs- of ledenbestand worden niet zonder toestemming van donateurs of leden beschikbaar gesteld aan derden.