Pastorie Diemen

Provinciale commissie Noord-Holland

Rijksmonumentale voormalige pastorie van Diemen, bouwjaar 1882. Het gebouw staat leeg en verkeert in slechte staat. Het houtwerk is verrot, in de muur zitten ernstige scheuren die op funderingsproblemen wijzen en het dak lekt. Zorgen gaan vooral uit naar het intacte interieur, dat door de vochtproblemen al ernstig is aangetast. Inspectie begin 2018 brengt aan het licht dat de zaak zorgwekkend is. Als er op korte termijn niet wordt ingegrepen, dreigt onherstelbare schade.

De pastorie is eigendom van de parochie van de Sint Petrus' Banden, maar er is onenigheid met het bisdom over de verkoop van het pand aan Stadsherstel Amsterdam. Die verkoop ketste in 2016 af door de onenigheid.

Heemschut trekt in het voorjaar van 2018 aan de bel en vraagt de gemeente om in te grijpen. De gemeente legt in mei een deadline op aan de pastorie: in september 2018 moet er duidelijkheid zijn over de toekomst van de pastorie, anders dreigt handhavend optreden door de gemeente om het verval te stoppen. 

 

Hartveldseweg 24, Diemen

Nieuws

U kunt Heemschut op diverse manieren helpen. Dit varieert van het lid worden van de bond tot het zelf actie voeren voor bedreigd erfgoed. Daarnaast kunt u Heemschut ook steunen door te schenken of na te laten. Dat kan rechtstreeks aan de vereniging of via een gift of legaat aan onze steunstichting: www.heemschuthulpfonds.nl

Erfgoedvereniging Heemschut

 Nieuwezijds Kolk 28
1012 PV Amsterdam
 020 622 52 92
 info@heemschut.nl

Volgt u ons al?

Copyright © 2019 Heemschut / AanZee.nl
Gegevens uit het donateurs- of ledenbestand worden niet zonder toestemming van donateurs of leden beschikbaar gesteld aan derden.