Raadhuis, Overveen

Provinciale commissie Noord-Holland

De gemeente Bloemendaal en Bennebroek zijn per 1 januari 2009 gefuseerd en verder gegaan onder de naam Bloemendaal. De gemeente Bloemendaal bestaat nu uit de volgende vijf kernen: Bloemendaal, Overveen, Aerdenhout, Vogelenzang en Bennebroek. Momenteel is de gemeente Bloemendaal gehuisvest op drie verschillende locaties. Deze huisvesting is niet duurzaam, klantgericht en efficiënt. De gemeente heeft gekozen voor het ingrijpend renoveren en uitbreiden van het gemeentehuis aan de Bloemendaalseweg te Overveen en zo een duurzame centrale huisvesting voor de lange termijn te realiseren. De plannen behelzen een nieuwe ingang in het soustterain en een glazen overkapping. Eind 2012 is bekend geworden dat het gehele gebouw zal worden gesloopt met uitzondering van de voorkant en de 19e eeuwse zuilen. Het interieur zal vervangen worden.

U kunt Heemschut op diverse manieren helpen. Dit varieert van het lid worden van de bond tot het zelf actie voeren voor bedreigd erfgoed. Daarnaast kunt u Heemschut ook steunen door te schenken of na te laten. Dat kan rechtstreeks aan de vereniging of via een gift of legaat aan onze steunstichting: www.heemschuthulpfonds.nl

Erfgoedvereniging Heemschut

 Nieuwezijds Kolk 28
1012 PV Amsterdam
 020 622 52 92
 info@heemschut.nl

Volgt u ons al?

Copyright © 2019 Heemschut / AanZee.nl
Gegevens uit het donateurs- of ledenbestand worden niet zonder toestemming van donateurs of leden beschikbaar gesteld aan derden.