Raamsteeg, Amsterdam

Commissie Amsterdam

Het verwaarloosde woon- en winkelpand aan de Raamsteeg, waarin jarenlang een kapperszaak gevestigd was, is in de loop der jaren stelselmatig verwaarloosd. De verwaarlozing heeft dermate ernstige gevolgen dat de bouwtechnische kwaliteit van het pand zienderogen achteruit is gegaan. Om die reden hebben de RACM (Rijksdienst voor Archeologie, Cultuurlandschap en Monumenten) en BMA (Bureau Monumenten en Archeologie) toestemming gegeven voor de sloop van dit rijksmonument. De nieuwe eigenaar diende een nieuwbouwplan in waarbij alleen de voorgevel zou worden herbouwd. Heemschut is van mening dat de opdrachtgever en architect rekening dienen te houden met de waardevolle structuur van het pand, waarvan in het nieuwbouwplan geen sprake is.

U kunt Heemschut op diverse manieren helpen. Dit varieert van het lid worden van de bond tot het zelf actie voeren voor bedreigd erfgoed. Daarnaast kunt u Heemschut ook steunen door te schenken of na te laten. Dat kan rechtstreeks aan de vereniging of via een gift of legaat aan onze steunstichting: www.heemschuthulpfonds.nl

Erfgoedvereniging Heemschut

 Nieuwezijds Kolk 28
1012 PV Amsterdam
 020 622 52 92
 info@heemschut.nl

Volgt u ons al?

Copyright © 2019 Heemschut / AanZee.nl
Gegevens uit het donateurs- of ledenbestand worden niet zonder toestemming van donateurs of leden beschikbaar gesteld aan derden.