Rapport verwaarloosde panden in de binnenstad, Amsterdam

Commissie Amsterdam

In navolging van de inventarisaties van 2006 en 2007 is er in maart en april 2009 een nieuwe inventarisatie gehouden van verwaarloosde panden in de binnenstad. Heemschut stelt dat de binnenstad van Amsterdam minimaal 126 verwaarloosde oude panden telt. Doel van deze inventarisatie is om na te gaan wat er in de afgelopen twee jaar is gedaan met de geconstateerde verwaarloosde panden. Daarnaast is er een update gemaakt in verband met de aanvraag bij de UNESCO van de Amsterdamse Grachtengordel tot werelderfgoed. Het rapport is met hulp van GroenLinks Amsterdam-Centrum tot stand gekomen. U kunt het rapport bij documenten downloaden.

U kunt Heemschut op diverse manieren helpen. Dit varieert van het lid worden van de bond tot het zelf actie voeren voor bedreigd erfgoed. Daarnaast kunt u Heemschut ook steunen door te schenken of na te laten. Dat kan rechtstreeks aan de vereniging of via een gift of legaat aan onze steunstichting: www.heemschuthulpfonds.nl

Erfgoedvereniging Heemschut

 Nieuwezijds Kolk 28
1012 PV Amsterdam
 020 622 52 92
 info@heemschut.nl

Volgt u ons al?

Copyright © 2019 Heemschut / AanZee.nl
Gegevens uit het donateurs- of ledenbestand worden niet zonder toestemming van donateurs of leden beschikbaar gesteld aan derden.