Realisatie Chinees hotel, Amsterdam

Commissie Amsterdam

Voor de Geldersekade, de Zeedijk en de Elleboogsteeg is een plan om een viersterrenhotel te creëren met een aantal andere functies die aansluiten op het naastgelegen Chinatown. Er wordt onder andere gedacht aan een restaurant, een Chinees cultureel centrum, een spa voor de Aziatische markt en broedplaatsen voor Aziatische kunstenaars. Onderdeel van het plan, dat gerealiseerd wordt in het middeleeuwse deel van Amsterdam, is de realisatie van enkele luchtbruggen over de Elleboogsteeg. Enkele oude pakhuizen worden hergebruikt. Bebouwing uit de jaren '80 aan de Geldersekade wordt vervangen door nieuwbouw, mogelijk een reconstructie van ooit verdwenen panden. Heemschut volgt de plannen op de voet.

Geldersekade 20-24/28-34, Elleboogsteeg 8/10-12, Amsterdam

Amsterdam hotel nieuwbouw

U kunt Heemschut op diverse manieren helpen. Dit varieert van het lid worden van de bond tot het zelf actie voeren voor bedreigd erfgoed. Daarnaast kunt u Heemschut ook steunen door te schenken of na te laten. Dat kan rechtstreeks aan de vereniging of via een gift of legaat aan onze steunstichting: www.heemschuthulpfonds.nl

Erfgoedvereniging Heemschut

 Nieuwezijds Kolk 28
1012 PV Amsterdam
 020 622 52 92
 info@heemschut.nl

Volgt u ons al?

Copyright © 2019 Heemschut / AanZee.nl
Gegevens uit het donateurs- of ledenbestand worden niet zonder toestemming van donateurs of leden beschikbaar gesteld aan derden.