Reclamebeleid Stadsdeel Centrum, Amsterdam

Commissie Amsterdam

In Stadsdeel Centrum is er de afgelopen jaren gewerkt aan een stevig reclamebeleid. Het stadsdeel wil met dit beleid de beeldkwaliteit van het centrum behouden en versterken. Opvallend is echter dat deze strenge regels niet van toepassing zijn op culturele instellingen. Veel Amsterdamse culturele instellingen, zoals musea, hebben de afgelopen jaren storende reclame-uitingen aan hun, veelal (rijks)monumentale, gevels gehangen. Heemschut is van mening dat voor culturele instellingen dezelfde regels moeten gelden als voor ondernemers. Opvallend is ook dat het stadsdeel geen grip lijkt te hebben op banieren. Deze zijn momenteel zeer modieus bij ondernemers (en musea) en ontsieren het stadsbeeld reeds op vele plekken. Heemschut is van mening dat een steviger beleid noodzakelijk is.

Herengracht 368, Molsteeg 6 e.a., Amsterdam

Amsterdam kwaliteit Reclamebeleid ruimtelijke welstandsbeleid welstandscriteria

U kunt Heemschut op diverse manieren helpen. Dit varieert van het lid worden van de bond tot het zelf actie voeren voor bedreigd erfgoed. Daarnaast kunt u Heemschut ook steunen door te schenken of na te laten. Dat kan rechtstreeks aan de vereniging of via een gift of legaat aan onze steunstichting: www.heemschuthulpfonds.nl

Erfgoedvereniging Heemschut

 Nieuwezijds Kolk 28
1012 PV Amsterdam
 020 622 52 92
 info@heemschut.nl

Volgt u ons al?

Copyright © 2019 Heemschut / AanZee.nl
Gegevens uit het donateurs- of ledenbestand worden niet zonder toestemming van donateurs of leden beschikbaar gesteld aan derden.