Rijksmonument, Moordrecht

Provinciale commissie Zuid-Holland

In het beschermde dorpsgezicht van Moordrecht wordt een 19e eeuwse aanbouw achter het rijksmonument Kerkplein 8 gesloopt. Het college van Zuidplas wil de sloopvergunning wel verlenen, omdat het gebouw zo slecht zou zijn dat het eerst toch volledig moet worden gesloopt voordat het weer kan worden opgebouwd in de oorspronkelijke staat. De financiën daarvoor zouden er niet zijn. Na sloop is de protestantse gemeente De Stroom van plan in een nieuw pand op deze plek naast de Dorpskerk een kerkelijk verenigingsgebouw te vestigen. Dit gebouw zou in oude stijl worden gebouwd.

http://www.hvhonline.nl/pages/posts/bezwaren-tegen-sloop-monumentaal-pand-41397.php?versie=desktop

U kunt Heemschut op diverse manieren helpen. Dit varieert van het lid worden van de bond tot het zelf actie voeren voor bedreigd erfgoed. Daarnaast kunt u Heemschut ook steunen door te schenken of na te laten. Dat kan rechtstreeks aan de vereniging of via een gift of legaat aan onze steunstichting: www.heemschuthulpfonds.nl

Erfgoedvereniging Heemschut

 Nieuwezijds Kolk 28
1012 PV Amsterdam
 020 622 52 92
 info@heemschut.nl

Volgt u ons al?

Copyright © 2019 Heemschut / AanZee.nl
Gegevens uit het donateurs- of ledenbestand worden niet zonder toestemming van donateurs of leden beschikbaar gesteld aan derden.