Sint-Jan de Doperkerk en begraafplaats, Uithoorn

Provinciale commissie Noord-Holland

De Sint-Jan de Doperkerk, ook wel Schanskerk, is een gemeentelijk monument. De kerk is in 1867 ontwerpen door de Rotterdamse architect Herman Jan van den Brink. Het gebouw is een grote driebeukige neoromaanse kerk en heeft twee torens aan de voorzijde. Naast de architectonische waarde van de kerk zelf en het interieur is de ensemblewaarde van de oude kerk met het omliggende buurtje ook van belang. In 2006 moest vanwege de bouwvallige staat de kerk op last van het verzekeringsbedrijf gesloten worden. Het parochiebestuur en het Bisdom Haarlem-Amsterdam wil graag de kerk en de bijbehorende begraafplaats aan het Zijdelveld slopen. Bond Heemschut, Stichting Cuypersgenootschap, omwonenden en de gemeente Uithoorn strijden voor behoud van de kerk en de begraafplaats.

U kunt Heemschut op diverse manieren helpen. Dit varieert van het lid worden van de bond tot het zelf actie voeren voor bedreigd erfgoed. Daarnaast kunt u Heemschut ook steunen door te schenken of na te laten. Dat kan rechtstreeks aan de vereniging of via een gift of legaat aan onze steunstichting: www.heemschuthulpfonds.nl

Erfgoedvereniging Heemschut

 Nieuwezijds Kolk 28
1012 PV Amsterdam
 020 622 52 92
 info@heemschut.nl

Volgt u ons al?

Copyright © 2019 Heemschut / AanZee.nl
Gegevens uit het donateurs- of ledenbestand worden niet zonder toestemming van donateurs of leden beschikbaar gesteld aan derden.