Sint Jan Kerk, Roosendaal

Provinciale commissie Noord-Brabant

De kerk is aan de eredienst onttrokken en reeds een aantal jaren in gebruik als cultureel theater. Door dit gebruik van de kerk als cultureel theater worden de op papier vastgelegde afspraken niet nagekomen. De interne waarden worden bedreigd doordat er niet zorgvuldig en met respect mee wordt omgegaan. Biechtstoel wordt gebruikt als kast voor glazen, de communie banken zijn gedemonteerd, biechtstoelen zijn aan het zicht onttrokken, orgel wordt verwaarloosd. Men besteedt geen zorg aan bescherming van het interieur.

Heemschut wil dat bij het gebruik met meer respect wordt omgegaan met dit sacrale erfgoed en wil dat de schade aan het rijksmonument wordt hersteld. Het is toch het belangrijkste monument in Roosendaal. 

Heemschut werkt samen met Stichting Beeld Roosendaal.

 

Rechtbank geeft in tussenuitspraak Heemschut gelijk, 5 maart 2015

Stichting Beeld en Heemschut gaan in beroep, 6 juli 2014

Gemeente wijst bezwaar Stichting Beeld en Heemschut af, 9 april 2014

Bezwaar Stichting Beeld en Heemschut tegen legalisering van schade aan kerk, 18 december 2013

Gemeente Roosendaal verleent omgevingsvergunning, 8 september 2013

College Roosendaal gaat handhaven na veelvuldig protest van organisaties en burgers over omgang van eigenaar met kerk, 3 september 2013 

Stichting Beeld constateert vernielingen aan het interieur van de kerk, 15 juli 2011

 

Nieuws

U kunt Heemschut op diverse manieren helpen. Dit varieert van het lid worden van de bond tot het zelf actie voeren voor bedreigd erfgoed. Daarnaast kunt u Heemschut ook steunen door te schenken of na te laten. Dat kan rechtstreeks aan de vereniging of via een gift of legaat aan onze steunstichting: www.heemschuthulpfonds.nl

Erfgoedvereniging Heemschut

 Nieuwezijds Kolk 28
1012 PV Amsterdam
 020 622 52 92
 info@heemschut.nl

Volgt u ons al?

Copyright © 2019 Heemschut / AanZee.nl
Gegevens uit het donateurs- of ledenbestand worden niet zonder toestemming van donateurs of leden beschikbaar gesteld aan derden.