Sloop hevelhuisje en bijbehorende visvijvercomplex, Lelystad

Het Waterschap Zuiderzeeland wil het hevelhuisje en het voormalige viskwekerijcomplex van de Organisatie ter Verbetering van de Binnenvisserij aan de IJsselmeerdijk te Lelystad slopen vanwege de slechte staat. In het hevelhuisje zat vroeger een hevelinstallatie om schoon water uit het IJsselmeer over de dijk in de visvijvers te hevelen. In de jaren tachtig raakte de viskwekerij in onbruik. Heemschut vindt dat het hevelhuisje en de nabijgelegen viskwekerij een belangrijke waarde vertegenwoordigd als voorbeeld van de eerste economische bedrijvigheid in Oostelijk-Flevoland.

U kunt Heemschut op diverse manieren helpen. Dit varieert van het lid worden van de bond tot het zelf actie voeren voor bedreigd erfgoed. Daarnaast kunt u Heemschut ook steunen door te schenken of na te laten. Dat kan rechtstreeks aan de vereniging of via een gift of legaat aan onze steunstichting: www.heemschuthulpfonds.nl

Erfgoedvereniging Heemschut

 Nieuwezijds Kolk 28
1012 PV Amsterdam
 020 622 52 92
 info@heemschut.nl

Volgt u ons al?

Copyright © 2019 Heemschut / AanZee.nl
Gegevens uit het donateurs- of ledenbestand worden niet zonder toestemming van donateurs of leden beschikbaar gesteld aan derden.