Staalmanplein, Amsterdam-Slotervaart

Commissie Amsterdam

Het Staalmanplein in Amsterdam-Slotervaart is gebouwd in 1956-1958 naar ontwerp van de architecten A. Staal en C. Keesman. De architecten ontwierpen tegelijkertijd enkele woonblokken (gelegen achter en naast het plein). Het belangwekkende winkelplein heeft (net als de rest van het ensemble) de tijd goed doorstaan, maar moet waarschijnlijk binnen enkele jaren tegen de vlakte. In de te vernieuwen Staalmanpleinbuurt is er volgens het stadsdeel en de eigenaar vanuit zowel stedenbouwkundig als economisch oogpunt geen plek meer voor dit complex. Het is de bedoeling om het plein en (een deel van) het naastgelegen woonblok te vervangen door een woontoren en een park. Overige delen van het complex van Staal en Keesman blijven (mede door inspraak van Pro-West) wel behouden.

Nieuws

U kunt Heemschut op diverse manieren helpen. Dit varieert van het lid worden van de bond tot het zelf actie voeren voor bedreigd erfgoed. Daarnaast kunt u Heemschut ook steunen door te schenken of na te laten. Dat kan rechtstreeks aan de vereniging of via een gift of legaat aan onze steunstichting: www.heemschuthulpfonds.nl

Erfgoedvereniging Heemschut

 Nieuwezijds Kolk 28
1012 PV Amsterdam
 020 622 52 92
 info@heemschut.nl

Volgt u ons al?

Copyright © 2019 Heemschut / AanZee.nl
Gegevens uit het donateurs- of ledenbestand worden niet zonder toestemming van donateurs of leden beschikbaar gesteld aan derden.