Stadionmuur, Deventer

Provinciale commissie Overijssel

De Stadionmuur van de Adelaarshorst is uitzonderlijk lang, zij begint bij de 1e Vetkampdwarstraat en eindigt bij de ingang van de IJsseltribune. De muur heeft cultuurhistorische waarde vanwege de betekenis van het stadion voor de voetbalsport en de relatie met voetbalvereniging Go Ahead Eagles. De muur heeft karakteristieke en bouwtechnische waarde vanwege de kwaliteit van het ontwerp (uit 1920) en vormt stedenbouwkundig een goed ensemble met de bebouwing aan de Vetkampstraat.

Het eerste stuk is in zeer slechte staat. Mei 2014 overweegt Heemschut Overijssel een deel van de stadionmuur bij de Adelaarshorst tot monument te laten verklaren, te bewaren en opnieuw in de oude stijl op te bouwen. Dit leidt tot diverse acties, partners en sponsors. Heemschut Overijssel ondersteunt de initiatieven voor behoud en integratie van de muur in het nieuwe stadionplan.

Artikel de Stentor, 1 mei 2014: Mogelijk monumentenstatus

Stadionmuur van De Adelaarshorst heropend na grondige renovatie, RTV Oost, 19 maart 2017

Storm blaast stadionmuur Go Ahead Eagles omver, De Stentor, 18 januari 2018

Stadionmuur Adelaarshorst voorlopig nog niet hersteld, 26 juni 2018

 

 

 

Nieuws

U kunt Heemschut op diverse manieren helpen. Dit varieert van het lid worden van de bond tot het zelf actie voeren voor bedreigd erfgoed. Daarnaast kunt u Heemschut ook steunen door te schenken of na te laten. Dat kan rechtstreeks aan de vereniging of via een gift of legaat aan onze steunstichting: www.heemschuthulpfonds.nl

Erfgoedvereniging Heemschut

 Nieuwezijds Kolk 28
1012 PV Amsterdam
 020 622 52 92
 info@heemschut.nl

Volgt u ons al?

Copyright © 2018 Heemschut / AanZee.nl
Gegevens uit het donateurs- of ledenbestand worden niet zonder toestemming van donateurs of leden beschikbaar gesteld aan derden.