Stationsgebied, Assen

Provinciale commissie Drenthe

Heemschut is niet blij met de gemeentelijke plannen voor het Stationsgebied in Assen die deel uitmaken van het Masterplan FlorijnAs. Uit de plannen blijkt namelijk dat Assen het in de toekomst zonder een fysiek herkenbaar station moet doen. De provinciale commissie Drenthe is van mening dat de fysieke aanwezigheid van een station niet alleen een symbool is van de relatie met de stad met de rest van de wereld, maar het geeft ook betekenis aan de Stationsstraat en is een duidelijk startpunt voor een bezoek aan de stad. Daarnaast is het station een zeldzaam voorbeeld van Postmodernistische architectuur. Heemschut pleit voor een voorzichtige aanpak van het Stationsgebied, een aanpak die recht doet aan de cultuurhistorie van Assen.

U kunt Heemschut op diverse manieren helpen. Dit varieert van het lid worden van de bond tot het zelf actie voeren voor bedreigd erfgoed. Daarnaast kunt u Heemschut ook steunen door te schenken of na te laten. Dat kan rechtstreeks aan de vereniging of via een gift of legaat aan onze steunstichting: www.heemschuthulpfonds.nl

Erfgoedvereniging Heemschut

 Nieuwezijds Kolk 28
1012 PV Amsterdam
 020 622 52 92
 info@heemschut.nl

Volgt u ons al?

Copyright © 2019 Heemschut / AanZee.nl
Gegevens uit het donateurs- of ledenbestand worden niet zonder toestemming van donateurs of leden beschikbaar gesteld aan derden.