Tegeltableaus NS station Breda, Breda

Provinciale commissie Noord-Brabant

Peter Struycken is een Nederlands beeldend kunstenaar en ontwerper. Hij werkte als een van de eerste met computers. Een van zijn bekendste werken is een serie postzegels uit 1981, die een uit puntjes opgebouwde beeltenis van koningin Beatrix tonen. Een ander belangrijk werk zijn de psychedelische tegelpatronen in de oude voetgangerstunnel te station Breda. Deze werden als revolutionair gezien. Het werk uit 1975 was een van zijn eerste volledig op de computer ontworpen tegelwerken. In juni 2012 werd de tunnel uit gebruik genomen bij de grootschalige verbouwing van het station. Van zijn werk op het station van Breda staat nog een kiosk overeind. Heemschut hoopt op het behoud in situ van het werk van Peter Struycken.

 

Tegelkunst van Struycken op station Breda mogelijk toch behouden, Breda Vandaag 2 september 2015

Heemschut pleit voor behoud van kiosken kunstenaar Peter Struycken, 15 september 2014

Pogingen om kiosken Struycken te behouden, Breda Vandaag 21 mei 2014

Nieuws

U kunt Heemschut op diverse manieren helpen. Dit varieert van het lid worden van de bond tot het zelf actie voeren voor bedreigd erfgoed. Daarnaast kunt u Heemschut ook steunen door te schenken of na te laten. Dat kan rechtstreeks aan de vereniging of via een gift of legaat aan onze steunstichting: www.heemschuthulpfonds.nl

Erfgoedvereniging Heemschut

 Nieuwezijds Kolk 28
1012 PV Amsterdam
 020 622 52 92
 info@heemschut.nl

Volgt u ons al?

Copyright © 2019 Heemschut / AanZee.nl
Gegevens uit het donateurs- of ledenbestand worden niet zonder toestemming van donateurs of leden beschikbaar gesteld aan derden.