Triomfboog, Venray

Provinciale commissie Limburg

Het hoofdgebouw van de geestelijke gezondheidszorginstelling Vincent van Gogh aan de Stationsstraat te Venray wordt gesloopt. Daarvoor is een vergunning aangevraagd in december 2015. Heemschut Limburg maakt zich zorgen om de Triomfboog van kunstenaar Hugo Brouwer uit 1958 die aan het hoofdgebouw vastzit. 

De Triomfboog der Naastenliefde van Hugo brouwer is een mozaïek van geglazuurd terracotta dat diverse taferelen uit het leven van Jezus Christus afbeeldt. Met dit mozaïek wordt de grondslag van het werk van de Broeders der Liefde gesymboliseerd.

Nieuws

U kunt Heemschut op diverse manieren helpen. Dit varieert van het lid worden van de bond tot het zelf actie voeren voor bedreigd erfgoed. Daarnaast kunt u Heemschut ook steunen door te schenken of na te laten. Dat kan rechtstreeks aan de vereniging of via een gift of legaat aan onze steunstichting: www.heemschuthulpfonds.nl

Erfgoedvereniging Heemschut

 Nieuwezijds Kolk 28
1012 PV Amsterdam
 020 622 52 92
 info@heemschut.nl

Volgt u ons al?

Copyright © 2019 Heemschut / AanZee.nl
Gegevens uit het donateurs- of ledenbestand worden niet zonder toestemming van donateurs of leden beschikbaar gesteld aan derden.