Veilinggebouw Tholen, Tholen

Provinciale commissie Zeeland

Het voormalige veilinggebouw van veilingvereniging De Eendracht is een industrieel complex gebouwd voor 1900. De vereniging kocht in 1922 de schuur aan en herbestemde deze tot veilinggebouw. Na de Tweede Wereldoorlog bleek het gebouw al gauw te klein, waardoor in 1946 naar een andere locatie werd uitgeweken. De laatste tientallen jaren heeft het gebouw dienst gedaan als garage. In de hoedanigheid van voormalig veilinggebouw is het pand zeer zeldzaam en voor Tholen een cultuurhistorisch waardevol gebouw.

5 juni 2012: Bond Heemschut heeft teruggekoppeld dat nieuwbouwplannen ter plekke verijdeld zijn. Bond Heemschut is volop bezig met een nieuw plan voor een beperkt aantal woningen met restauratie en herbestemming van de veiling.

03/2014: Er zijn nog geen nieuwe plannen bekend gemaakt. Er is momenteel dan ook geen directe bedreiging. De melding is hiermee voorlopig afgerond.

U kunt Heemschut op diverse manieren helpen. Dit varieert van het lid worden van de bond tot het zelf actie voeren voor bedreigd erfgoed. Daarnaast kunt u Heemschut ook steunen door te schenken of na te laten. Dat kan rechtstreeks aan de vereniging of via een gift of legaat aan onze steunstichting: www.heemschuthulpfonds.nl

Erfgoedvereniging Heemschut

 Nieuwezijds Kolk 28
1012 PV Amsterdam
 020 622 52 92
 info@heemschut.nl

Volgt u ons al?

Copyright © 2019 Heemschut / AanZee.nl
Gegevens uit het donateurs- of ledenbestand worden niet zonder toestemming van donateurs of leden beschikbaar gesteld aan derden.