Vervenerswoning, Erica

Provinciale commissie Drenthe

In Erica ligt over de Verlengde Hoogeveense Vaart een brug die vanouds min of meer de belangrijkste plaats in het dorp is. Om deze brug zijn de belangrijkste gebouwen te vinden, namelijk drie huizen van de aanzienlijkste verveners. Door inspanningen van Heemschut is één van deze huizen rijksmonument geworden, het andere gemeentelijk monument, maar het meest opvallende heeft helaas nog geen status. Een projectontwikkelaar heeft zijn oog laten vallen op de laatste locatie en een sloopvergunning aangevraagd. De gemeente kon deze niet weigeren op juridische gronden, waardoor Heemschut zich zorgen maakt over de toekomst van dit gebouw.

U kunt Heemschut op diverse manieren helpen. Dit varieert van het lid worden van de bond tot het zelf actie voeren voor bedreigd erfgoed. Daarnaast kunt u Heemschut ook steunen door te schenken of na te laten. Dat kan rechtstreeks aan de vereniging of via een gift of legaat aan onze steunstichting: www.heemschuthulpfonds.nl

Erfgoedvereniging Heemschut

 Nieuwezijds Kolk 28
1012 PV Amsterdam
 020 622 52 92
 info@heemschut.nl

Volgt u ons al?

Copyright © 2019 Heemschut / AanZee.nl
Gegevens uit het donateurs- of ledenbestand worden niet zonder toestemming van donateurs of leden beschikbaar gesteld aan derden.