Verwaarlozing boerderijen Goeree-Overflakkee

Provinciale commissie Zuid-Holland

Erfgoedvereniging Heemschut vindt dat de gemeente Goeree-Overflakkee te weinig doet om onderhoudsgebrek bij rijksmonumenten aan te pakken. De gemeente heeft middelen om monumenteigenaren te dwingen tot onderhoud, maar maakt daar niet genoeg gebruik van. Daardoor worden diverse historische boerderijen en woonhuizen met verval of sloop bedreigd. Heemschut ziet vooral bij boerderijen dat het mis dreigt te gaan. Samen met de Stichting tot behoud van het Beschermd Dorpsgezicht, de Historische Vereniging De Motte en boerderijdskundige drs. G. Hoek vraagt Heemschut Zuid-Holland de gemeente Goeree-Overflakee alles in het werk te stellen om deze historische monumenten te behoeden voor sloop.

Nieuws

U kunt Heemschut op diverse manieren helpen. Dit varieert van het lid worden van de bond tot het zelf actie voeren voor bedreigd erfgoed. Daarnaast kunt u Heemschut ook steunen door te schenken of na te laten. Dat kan rechtstreeks aan de vereniging of via een gift of legaat aan onze steunstichting: www.heemschuthulpfonds.nl

Erfgoedvereniging Heemschut

 Nieuwezijds Kolk 28
1012 PV Amsterdam
 020 622 52 92
 info@heemschut.nl

Volgt u ons al?

Copyright © 2018 Heemschut / AanZee.nl
Gegevens uit het donateurs- of ledenbestand worden niet zonder toestemming van donateurs of leden beschikbaar gesteld aan derden.