Vredeskerk, Tilburg

Provinciale commissie Noord-Brabant

De Vredeskerk aan de Ringbaan West in Tilburg is gebouwd door architect N. Pontzen in 1953-1954. De kerk behoort tot de vroege behoudende fase van de naoorlogse kerkbouw in Tilburg en heeft als representant daarvan een groot cultuurhistorisch belang. Het kerkbestuur wil deze kerk op termijn gaan sluiten. Totdat Het Goirke opengaat blijven er diensten. De gemeente Tilburg heeft het voornemen deze kerk aan te wijzen als gemeentelijk monument. Echter tot die tijd wordt het kerkgebouw bedreigd door leegstand en bij het niet vinden van een nieuwe bestemming wellicht door sloop.

U kunt Heemschut op diverse manieren helpen. Dit varieert van het lid worden van de bond tot het zelf actie voeren voor bedreigd erfgoed. Daarnaast kunt u Heemschut ook steunen door te schenken of na te laten. Dat kan rechtstreeks aan de vereniging of via een gift of legaat aan onze steunstichting: www.heemschuthulpfonds.nl

Erfgoedvereniging Heemschut

 Nieuwezijds Kolk 28
1012 PV Amsterdam
 020 622 52 92
 info@heemschut.nl

Volgt u ons al?

Copyright © 2019 Heemschut / AanZee.nl
Gegevens uit het donateurs- of ledenbestand worden niet zonder toestemming van donateurs of leden beschikbaar gesteld aan derden.