Watergebouw voormalig station Vlissingen-Stad, Vlissingen

Provinciale commissie Zeeland

Vlissingen heeft twee spoorwegstations bezeten, te weten Vlissingen-Stad (gebouwd in 1873) en Vlissingen-Haven (gebouwd in 1894). Beide stations zijn gesloopt met uitzondering van het watergebouw van Vlissingen-Stad. Dit diende als wateropslag voor stoomlocomotieven. Het achtkantige gebouwtje, waarvan het waterreservoir en dak zijn verwijderd, deed lange tijd dienst als kantoorruimte voor garagebedrijf Wondergem. Echter bij de herinrichting van het industrieterrein is het watergebouw wegbestemd en lijkt dit zeldzame industrieel erfgoed verloren te gaan. Heemschut zet zich samen met andere organisaties in voor het behoud van dit waardevolle watergebouw.

bericht Omroep Zeeland (https://www.omroepzeeland.nl/nieuws/7413/Geen-sloop-watergebouw-Vlissingen), 4 november 2009
artikel PZC (https://www.pzc.nl/walcheren/watergebouw-wordt-fitnesscomplex~aecfdfeec/), 7 september 2017

U kunt Heemschut op diverse manieren helpen. Dit varieert van het lid worden van de bond tot het zelf actie voeren voor bedreigd erfgoed. Daarnaast kunt u Heemschut ook steunen door te schenken of na te laten. Dat kan rechtstreeks aan de vereniging of via een gift of legaat aan onze steunstichting: www.heemschuthulpfonds.nl

Erfgoedvereniging Heemschut

 Nieuwezijds Kolk 28
1012 PV Amsterdam
 020 622 52 92
 info@heemschut.nl

Volgt u ons al?

Copyright © 2019 Heemschut / AanZee.nl
Gegevens uit het donateurs- of ledenbestand worden niet zonder toestemming van donateurs of leden beschikbaar gesteld aan derden.