Westelijke Tuinsteden, Amsterdam (Nieuw-West)

Commissie Amsterdam

In 2010 worden de drie stadsdelen in de Westelijke Tuinsteden (Osdorp, Slotervaart en Geuzenveld-Slotermeer) samengevoegd tot één stadsdeel. Gezien de grote stadsvernieuwingsoperatie die gaande is in dit gebied kan deze samenvoeging zowel positieve als negatieve gevolgen voor het erfgoed in de tuinsteden hebben. Heemschut heeft besloten om de in het gebied actieve politieke partijen voor de samenvoeging te benaderen, om zo in een vroeg stadium erfgoed op de agenda van het nieuwe stadsdeel te krijgen. In de herfst van 2009 zullen alle politieke partijen hun verkiezingsprogramma's schrijven. Dat is volgens Heemschut dan ook het moment om iets te doen. Opname van een kopje erfgoed/aanpassing van het kopje stedelijke vernieuwing zal hopelijk bijdragen aan een betere omgang met het karakter en erfgoed van de tuinsteden door het nieuwe stadsdeel.

Stadsdelen Osdorp, Slotervaart en Geuzenveld-Slotermeer, Amsterdam (Nieuw-West)

Amsterdam Amsterdam NieuwWest

U kunt Heemschut op diverse manieren helpen. Dit varieert van het lid worden van de bond tot het zelf actie voeren voor bedreigd erfgoed. Daarnaast kunt u Heemschut ook steunen door te schenken of na te laten. Dat kan rechtstreeks aan de vereniging of via een gift of legaat aan onze steunstichting: www.heemschuthulpfonds.nl

Erfgoedvereniging Heemschut

 Nieuwezijds Kolk 28
1012 PV Amsterdam
 020 622 52 92
 info@heemschut.nl

Volgt u ons al?

Copyright © 2019 Heemschut / AanZee.nl
Gegevens uit het donateurs- of ledenbestand worden niet zonder toestemming van donateurs of leden beschikbaar gesteld aan derden.