Wildemanbuurt, Amsterdam-Osdorp

Commissie Amsterdam

De Wildemanbuurt in Amsterdam-Osdorp zal net als veel andere buurten in de Westelijke Tuinsteden de komende jaren flink op de schop gaan. Het is op dit moment nog onduidelijk welke richting de herstructureringsplannen uitgaan, maar gezien de grootschalige sloop in andere delen van Osdorp vrezen wij het ergste. Heemschut vreest voornamelijk voor de toekomst van de kenmerkende Tuinstadstructuur. Deze is in gevaar omdat men waarschijnlijk (net als in andere delen van Osdorp) wil verdichten en een deel van de middelhoogbouw wil vervangen door laag- en/of hoogbouw. Daarnaast is het lot van enkele kenmerkende gebouwen (woongebouwen, een school en een voormalige garage) onzeker. Wij vrezen dat deze gebouwen afgeschreven worden, dit terwijl herbestemming en/of renovatie zeer goed mogelijk is. Heemschut hoopt op een zorgvuldiger manier van stadsvernieuwing; vernieuwing en verdichting met respect voor de bestaande kwaliteiten van de wijk.

Osdorper Ban, Amsterdam-Osdorp

Amsterdam Amsterdam NieuwWest

U kunt Heemschut op diverse manieren helpen. Dit varieert van het lid worden van de bond tot het zelf actie voeren voor bedreigd erfgoed. Daarnaast kunt u Heemschut ook steunen door te schenken of na te laten. Dat kan rechtstreeks aan de vereniging of via een gift of legaat aan onze steunstichting: www.heemschuthulpfonds.nl

Erfgoedvereniging Heemschut

 Nieuwezijds Kolk 28
1012 PV Amsterdam
 020 622 52 92
 info@heemschut.nl

Volgt u ons al?

Copyright © 2019 Heemschut / AanZee.nl
Gegevens uit het donateurs- of ledenbestand worden niet zonder toestemming van donateurs of leden beschikbaar gesteld aan derden.