Winkelpand Rokin, Amsterdam

Commissie Amsterdam

Het voormalige winkelpand van de bekende juweliersfirma Bonebakker heeft een bijzondere pui, in 1954-1955 ontworpen door architect J.J. van der Linden (1907-1993). Deze architect heeft een zeer beperkt oeuvre nagelaten en dit ontwerp mag daarin gelden als een van de hoogtepunten. De pui verkeert, ondanks enkele kleine aanpassingen in het verleden gedaan, nog grotendeels in de oorspronkelijke staat. De fraaie puibekleding in drie kleuren marmer en de bronzen kozijnen zijn nog aanwezig. Achter de voorgevel van het pand, in 1914 opgetrokken naar ontwerp van architect Jan Kuyt (1884-1944), bevinden zich volgens de bouwtekeningen nog restanten van de oorspronkelijke woonhuizen. Heemschut is van mening dat dit pand een plaats op de gemeentelijke monumentenlijst verdient vanwege de (architectuur)hisotrische waarde.

Rokin 88-90, Amsterdam

Amsterdam rijksmonument winkelpand

U kunt Heemschut op diverse manieren helpen. Dit varieert van het lid worden van de bond tot het zelf actie voeren voor bedreigd erfgoed. Daarnaast kunt u Heemschut ook steunen door te schenken of na te laten. Dat kan rechtstreeks aan de vereniging of via een gift of legaat aan onze steunstichting: www.heemschuthulpfonds.nl

Erfgoedvereniging Heemschut

 Nieuwezijds Kolk 28
1012 PV Amsterdam
 020 622 52 92
 info@heemschut.nl

Volgt u ons al?

Copyright © 2019 Heemschut / AanZee.nl
Gegevens uit het donateurs- of ledenbestand worden niet zonder toestemming van donateurs of leden beschikbaar gesteld aan derden.