Zandstrand Garnwerd

Provinciale commissie Groningen

Het dorp Garnwerd maakt deel uit van het Nationaal Landschap Middag-Humsterland, dat vanwege zijn bijzondere landschappelijke en cultuurhistorische waarden kandidaat is voor de UNESCO werelderfgoedlijst. De gemeente Winsum heeft de taak het beschermd dorpsgezicht van Garnwerd te beschermen.

In het beschermde gezicht is tegen de zin van Heemschut en veel dorpsgenoten een groot strand vergunningsvrij aangelegd naast restaurant Garnwerd aan Zee. Heemschut vindt dit een aantasting van het historische aangezicht en uitstraling van het dorp. De gemeente Winsum staat op het standpunt dat de aanleg van de zandbak vergunningvrij is. Dat vecht Heemschut aan.

 Heemschut verzoekt zandbak Garnwerd weg te halen, 4 juni 2015

 

Klein Garnwerd, Garnwerd

beschermd dorpsgezicht Groningen zandstrand

U kunt Heemschut op diverse manieren helpen. Dit varieert van het lid worden van de bond tot het zelf actie voeren voor bedreigd erfgoed. Daarnaast kunt u Heemschut ook steunen door te schenken of na te laten. Dat kan rechtstreeks aan de vereniging of via een gift of legaat aan onze steunstichting: www.heemschuthulpfonds.nl

Erfgoedvereniging Heemschut

 Nieuwezijds Kolk 28
1012 PV Amsterdam
 020 622 52 92
 info@heemschut.nl

Volgt u ons al?

Copyright © 2019 Heemschut / AanZee.nl
Gegevens uit het donateurs- of ledenbestand worden niet zonder toestemming van donateurs of leden beschikbaar gesteld aan derden.