Zuiderkerk, Hilversum

Provinciale commissie Noord-Holland

De Zuiderkerk werd in 1923-1924 gebouwd naar een ontwerp van de architect A. de Maaker. De kerk met half ingebouwde toren is ontworpen in een aan de Amsterdamse School ontleende bouwstijl. In 1996 werd de kerk voor de eredienst gesloten en verkocht aan de gemeente Hilversum. De gemeente wil op de plek van de kerk woningen laten bouwen. In 2000 is verzocht de kerk op de rijksmonumentenlijst te plaatsen. Dit verzoek is uiteindelijk afgewezen. Vanwege de stedenbouwkundige waarde en de monumentale waarde op lokaal niveau dient de kerk volgens Heemschut op de gemeentelijke monumentenlijst geplaatst te worden.

U kunt Heemschut op diverse manieren helpen. Dit varieert van het lid worden van de bond tot het zelf actie voeren voor bedreigd erfgoed. Daarnaast kunt u Heemschut ook steunen door te schenken of na te laten. Dat kan rechtstreeks aan de vereniging of via een gift of legaat aan onze steunstichting: www.heemschuthulpfonds.nl

Erfgoedvereniging Heemschut

 Nieuwezijds Kolk 28
1012 PV Amsterdam
 020 622 52 92
 info@heemschut.nl

Volgt u ons al?

Copyright © 2019 Heemschut / AanZee.nl
Gegevens uit het donateurs- of ledenbestand worden niet zonder toestemming van donateurs of leden beschikbaar gesteld aan derden.