Landelijke Partners

Erfgoedvereniging Heemschut heeft contact met veel andere organisaties. Daaronder bevinden zich overheden, maar ook particuliere zusterorganisaties die actief zijn in het beheer en behoud van monumenten. Op deze pagina vindt u een aantal organisaties waarmee landelijk wordt samengewerkt. Heemschut wil een platform bieden voor al het particulier initiatief voor cultureel erfgoed, in heel Nederland. Een voorbeeld is het mede-initiatief tot De ErfgoedStem een brede nieuwsbrief over cultureel erfgoed, waarop u zich gratis kunt abonneren. Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief.

Heemschut zet zich in voor een meer gezamenlijk optrekken richting de politiek. Meer gezamenlijkheid betekent immers meer draagvlak, en daarmee meer invloed om doelstellingen te bereiken. Daarom hebben wij samen met andere organisaties eind 2009 de Federatie Instandhouding Monumenten (FIM) opgericht. Meer informatie over de FIM. In Europa worden onze belangen vertegenwoordigd door Europa Nostra.

Provinciaal, regionaal en plaatselijk bestaan er veel particuliere organisaties die zich inzetten voor behoud. Van een historische vereniging tot de behoudsstichting van de plaatselijke kerk of molen. Heemschut helpt uw doelstelling te ondersteunen door samen op te trekken in de strijd tot behoud. Voor meer informatie neemt u contact op met het landelijk bureau van Heemschut.

Hieronder vindt u lijst van organisaties binnen het netwerk van Heemschut.

Overzicht Landelijke Partners

Heemschut sponsport ook Wiki-loves-monuments, de grootste erfgoed-fotowedstrijd ter wereld.

U kunt Heemschut op diverse manieren helpen. Dit varieert van het lid worden tot zelf actie voeren voor erfgoed. Daarnaast kunt u Heemschut ook steunen door te schenken of na te laten. Dat kan rechtstreeks of via een gift of legaat aan onze steunstichting: www.heemschuthulpfonds.nl.

De beschermvrouwe van Heemschut is H.K.H. Prinses Beatrix

Erfgoedvereniging Heemschut

 Nieuwezijds Kolk 28
1012 PV Amsterdam
 020 622 52 92
 info@heemschut.nl

Volgt u ons al?

Copyright © 2024 Heemschut / AanZee.nl
Gegevens uit het donateurs- of ledenbestand worden niet zonder toestemming van donateurs of leden beschikbaar gesteld aan derden.