Thema Mobiel Erfgoed

Heemschut zet zich niet alleen in voor behoud van onroerend erfgoed, ook mobiel erfgoed heeft onze aandacht.

Wat zou de beleving van onze historische plaatsen zijn zonder de toevoeging van het mobiele erfgoed? Wat is een haven zonder karakteristieke zeilschepen? Welk verhaal vertellen wij over onze historie van auto's, treinen en vliegtuigen?

Nog altijd is mobiel erfgoed een ondergeschoven kindje als het gaan om bescherming en subsidie. Met regelmaat vraagt Heemschut aandacht voor betere regelingen. Ook op het gebied van duurzaamheid staat mobiel erfgoed de komende jaren voor spannende uitdagingen. Kan er straks nog wel gereden, gevaren en gevlogen worden met onze historie of dreigt stilstaan in een museum. 

U kunt Heemschut op diverse manieren helpen. Dit varieert van het lid worden tot zelf actie voeren voor erfgoed. Daarnaast kunt u Heemschut ook steunen door te schenken of na te laten. Dat kan rechtstreeks of via een gift of legaat aan onze steunstichting: www.heemschuthulpfonds.nl.

De beschermvrouwe van Heemschut is H.K.H. Prinses Beatrix

Erfgoedvereniging Heemschut

 Nieuwezijds Kolk 28
1012 PV Amsterdam
 020 622 52 92
 info@heemschut.nl

Volgt u ons al?

Copyright © 2024 Heemschut / AanZee.nl
Gegevens uit het donateurs- of ledenbestand worden niet zonder toestemming van donateurs of leden beschikbaar gesteld aan derden.