Thema Kastelen, Buitenplaatsen, Landgoederen

Landgoederen, buitenplaatsen, kastelen

Heemschut zet zich in voor behoud van Nederlandse landgoederen, buitenplaatsen en kastelen. Het gebouw met het interieur en de (groene) omgeving vormen een onlosmakelijk samenhangend onderdeel dat beschermd dient te worden. We koesteren ook de eigenaren die zich inzetten voor een goed beheer en onderhoud. Heemschut ondersteunt vooral eigenaren met ruimtelijke ontwikkelingen die soms het voortbestaan bedreigen of de omgeving van het object aantast. Ook in onze ogen grootschalige nieuwbouw past minder goed bij het fijnmazige en diverse landschap rond landgoederen, buitenplaatsen en kastelen.

We doen dit samen met o.a. Nederlandse Kastelen Stichting Kenniscentrum voor Kasteel en Buitenplaats en Stichting digitaal portaal voor Nederlandse Kastelen, historische Buitenplaatsen en Landgoederen (sKBL)

U kunt Heemschut op diverse manieren helpen. Dit varieert van het lid worden tot zelf actie voeren voor erfgoed. Daarnaast kunt u Heemschut ook steunen door te schenken of na te laten. Dat kan rechtstreeks of via een gift of legaat aan onze steunstichting: www.heemschuthulpfonds.nl.

De beschermvrouwe van Heemschut is H.K.H. Prinses Beatrix

Erfgoedvereniging Heemschut

 Nieuwezijds Kolk 28
1012 PV Amsterdam
 020 622 52 92
 info@heemschut.nl

Volgt u ons al?

Copyright © 2021 Heemschut / AanZee.nl
Gegevens uit het donateurs- of ledenbestand worden niet zonder toestemming van donateurs of leden beschikbaar gesteld aan derden.