Thema Interieurs

Heemschut zet zich in voor zowel de bescherming van waardevolle interieurs als interieurensembles. Het (groene) interieur vormt een onlosmakelijk onderdeel van een monument, geeft het vaak betekenis of soms zit de gehele waarde van een monument aan de binnenkant. Interieurensembles zijn monumentale panden met waardevolle interieurs en interieuronderdelen.  Het gaat dan om zowel ‘gesamtkunstwerken’ als historische gegroeide waardevolle interieurensembles.  Heemschut hoopt bij te dragen aan de bewustwording onder meer vanwege het grote belang van de kennis over en belangstelling voor historische interieurs.

U kunt Heemschut op diverse manieren helpen. Dit varieert van het lid worden tot zelf actie voeren voor erfgoed. Daarnaast kunt u Heemschut ook steunen door te schenken of na te laten. Dat kan rechtstreeks of via een gift of legaat aan onze steunstichting: www.heemschuthulpfonds.nl.

De beschermvrouwe van Heemschut is H.K.H. Prinses Beatrix

Erfgoedvereniging Heemschut

 Nieuwezijds Kolk 28
1012 PV Amsterdam
 020 622 52 92
 info@heemschut.nl

Volgt u ons al?

Copyright © 2024 Heemschut / AanZee.nl
Gegevens uit het donateurs- of ledenbestand worden niet zonder toestemming van donateurs of leden beschikbaar gesteld aan derden.