Thema Post-'65

Er is een gebrek aan animo voor de bescherming van ‘nieuwe’ architectuur, stedenbouw, infrastructuur en landschap binnen Heemschut. Deze gebouwen en stedenbouw komen uit de periode 1965-1990 en beginnen rijp te worden voor de sloop. Het is aan erfgoedverenigingen als Heemschut om te zoeken naar een vorm van bescherming. Deze bescherming moet een ondertoon van herbestemming hebben. Het onderstaande is een advies voor een mogelijk beleid t.o.v. nieuwe architectuur voor Heemschut.

Bram de Jong schreef in 2017 een beleidsadvies over dit onderwerp voor Heemschut. Gebouwen vormen goede casuïstiek en zijn zodoende een beginpunt. Hierboven zijn al de andere velden binnen post-’65 genoemd. Het belangrijkste is om de werkgroep post-’65 (WG’65) goed op weg te helpen met in het achterhoofd het Beleidsplan 2015-2018.

Download hier het Beleidsadvies Post '65 

U kunt Heemschut op diverse manieren helpen. Dit varieert van het lid worden van de bond tot het zelf actie voeren voor bedreigd erfgoed. Daarnaast kunt u Heemschut ook steunen door te schenken of na te laten. Dat kan rechtstreeks aan de vereniging of via een gift of legaat aan onze steunstichting: www.heemschuthulpfonds.nl

Erfgoedvereniging Heemschut

 Nieuwezijds Kolk 28
1012 PV Amsterdam
 020 622 52 92
 info@heemschut.nl

Volgt u ons al?

Copyright © 2018 Heemschut / AanZee.nl
Gegevens uit het donateurs- of ledenbestand worden niet zonder toestemming van donateurs of leden beschikbaar gesteld aan derden.