Actueel | 2021-03

Onze vereniging heeft altijd wel nieuws. Berichtgeving over lokale initiatieven, specifiek nieuws over bedreigd erfgoed, ontwikkelingen in de politiek of meer algemeen nieuws.

Onderzoek: Post ’65-erfgoed en waarderingsparticipatie. Een verkenning van de praktijk.

In opdracht van Erfgoedvereniging Bond Heemschut in Amsterdam onderzocht bureau DOCKK de bestaande praktijk van waarderingsparticipatie van Post '65-erfgoed, of te wel in hoeverre burgers een stem hebben in het waarderen van erfgoed dat dateert van ná 1965. Het onderzoek vond plaats in het kader van het Europese FARO-programma en geeft zicht op het brede veld van erfgoedwaardering rond Post '65. lees verder

Kunstwerk Rood-wit-blauw-oranje signaal van Peter Struycken op weg naar tweede leven

Het kunstwerk Rood-wit-blauw-oranje signaal van Peter Struycken was tot voor kort te vinden op het terrein Hazeldonk 6019 in Breda. De nieuwe eigenaar de heer Frans Maas van Epic-Auctions liet weten dat het beeld niet meer paste binnen de bestemming en gebruik van zijn terrein en schonk de 4 bogen terug aan de kunstenaar die in samenwerking met Erfgoedvereniging Heemschut het beeld liet ontmantelen. Met tussenkomst van de gemeente Gorinchem vervoerde het transportbedrijf Gerrit Damsteegt uit Meerkerk de vracht van circa 15 ton belangeloos van Hazeldonk-Breda naar Gorinchem waar het kunstwerk tijdelijk is opgeslagen bij Damen Shipyards in afwachting op een tweede leven; enwel op een plek in of rondom Gorinchem; de stad waar Peter Struycken al lange tijd woont. lees verder

U kunt Heemschut op diverse manieren helpen. Dit varieert van het lid worden tot zelf actie voeren voor erfgoed. Daarnaast kunt u Heemschut ook steunen door te schenken of na te laten. Dat kan rechtstreeks of via een gift of legaat aan onze steunstichting: www.heemschuthulpfonds.nl.

De beschermvrouwe van Heemschut is H.K.H. Prinses Beatrix

Erfgoedvereniging Heemschut

 Nieuwezijds Kolk 28
1012 PV Amsterdam
 020 622 52 92
 info@heemschut.nl

Volgt u ons al?

Copyright © 2024 Heemschut / AanZee.nl
Gegevens uit het donateurs- of ledenbestand worden niet zonder toestemming van donateurs of leden beschikbaar gesteld aan derden.