Nieuwsbericht

Aandacht voor Post65-erfgoed in Amsterdam

De architectuur uit de periode 1965-1990 is uniek. Uniek vanwege de aandacht vanuit architecten voor de leefbaarheid van gebouwen, voor de gebruikers en hoe men binnen een gebouw met elkaar omging. Heemschut zet zich in Amsterdam al enkele jaren in voor behoud en bescherming van het Post65-erfgoed.

Hoewel de interesse en waardering voor de architectuur uit deze periode de laatste jaren toeneemt, blijkt er nog te vaak een gebrek aan animo voor het behoud van deze jonge architectuur. Daarom zet het Amsterdamse architectuurcentrum Arcam in samenwerking met Heemschut de Post-65 architectuur in de spotlights.

Heemschut vult de komende periode de online toegankelijke Arcam Architectuurgids aan met beschrijvingen van bijzondere Amsterdamse gebouwen, plannen en wijken uit deze periode. De architectuurgids is via deze link toegankelijk:

https://arcam.nl/architectuur-tips/post-65-architectuur/

Foto: Gert-Jan Lobbes

U kunt Heemschut op diverse manieren helpen. Dit varieert van het lid worden tot zelf actie voeren voor erfgoed. Daarnaast kunt u Heemschut ook steunen door te schenken of na te laten. Dat kan rechtstreeks of via een gift of legaat aan onze steunstichting: www.heemschuthulpfonds.nl.

De beschermvrouwe van Heemschut is H.K.H. Prinses Beatrix

Erfgoedvereniging Heemschut

 Nieuwezijds Kolk 28
1012 PV Amsterdam
 020 622 52 92
 info@heemschut.nl

Volgt u ons al?

Copyright © 2024 Heemschut / AanZee.nl
Gegevens uit het donateurs- of ledenbestand worden niet zonder toestemming van donateurs of leden beschikbaar gesteld aan derden.