Actueel | 2023-04

Onze vereniging heeft altijd wel nieuws. Berichtgeving over lokale initiatieven, specifiek nieuws over bedreigd erfgoed, ontwikkelingen in de politiek of meer algemeen nieuws.

Vuurvogel in Malden voorlopig toch gered

Het was goed nieuws, het college van Heumen wil de Vuurvogel behouden en een herbestemming zoeken. Echter, in de gemeenteraad leek er ineens een meerderheid te zijn voor sloop en woningbouw op die locatie. Maar na een lange vergadering heeft de gemeenteraad van Heumen met ruime meerderheid tegen een motie voor sloop gestemd. lees verder

Aandacht voor Post65-erfgoed in Amsterdam

De architectuur uit de periode 1965-1990 is uniek. Uniek vanwege de aandacht vanuit architecten voor de leefbaarheid van gebouwen, voor de gebruikers en hoe men binnen een gebouw met elkaar omging. Heemschut zet zich in Amsterdam al enkele jaren in voor behoud en bescherming van het Post65-erfgoed. lees verder

U kunt Heemschut op diverse manieren helpen. Dit varieert van het lid worden tot zelf actie voeren voor erfgoed. Daarnaast kunt u Heemschut ook steunen door te schenken of na te laten. Dat kan rechtstreeks of via een gift of legaat aan onze steunstichting: www.heemschuthulpfonds.nl.

De beschermvrouwe van Heemschut is H.K.H. Prinses Beatrix

Erfgoedvereniging Heemschut

 Nieuwezijds Kolk 28
1012 PV Amsterdam
 020 622 52 92
 info@heemschut.nl

Volgt u ons al?

Copyright © 2024 Heemschut / AanZee.nl
Gegevens uit het donateurs- of ledenbestand worden niet zonder toestemming van donateurs of leden beschikbaar gesteld aan derden.