Nieuwsbericht

Coberco-schoorsteen Deventer lijkt gered

De kenmerkende schoorsteen van de voormalige Coberco-melkfabriek in Deventer lijkt gered. De gemeenteraad maakt geld vrij om de schoorsteen te behoeden voor sloop en op te knappen. Onder meer Heemschut heeft actie gevoerd voor het behoud van dit stukje uniek industrieel erfgoed.

Eerder werden ook al honderden handtekeningen ingezameld door inwoners van Deventer die de schoorsteen voor de skyline van de stad willen behouden. De huidige eigenaar, Wieap Beheer, wil de schoorsteen slopen omdat ze niks met de schoorsteen kunnen.

De gemeenteraad heeft nu 150.000 euro vrijgemaakt om de schoorsteen van de huidige eigenaar over te nemen en op te knappen. Daarna kan de schoorsteen mogelijk ondergebracht worden bij de stichting Industrieel Erfgoed Deventer die zich altijd heeft ingezet voor het behoud. Heemschut heeft die stichting ondersteund bij deze strijd. 

Zie ook: 
Coberco-schoorsteen dreigt te verdwijnen uit de skyline van Deventer


U kunt Heemschut op diverse manieren helpen. Dit varieert van het lid worden tot zelf actie voeren voor erfgoed. Daarnaast kunt u Heemschut ook steunen door te schenken of na te laten. Dat kan rechtstreeks of via een gift of legaat aan onze steunstichting: www.heemschuthulpfonds.nl.

De beschermvrouwe van Heemschut is H.K.H. Prinses Beatrix

Erfgoedvereniging Heemschut

 Nieuwezijds Kolk 28
1012 PV Amsterdam
 020 622 52 92
 info@heemschut.nl

Volgt u ons al?

Copyright © 2024 Heemschut / AanZee.nl
Gegevens uit het donateurs- of ledenbestand worden niet zonder toestemming van donateurs of leden beschikbaar gesteld aan derden.