Nieuwsbericht

Coberco-schoorsteen dreigt te verdwijnen uit de skyline van Deventer

De Coberco-schoorsteen van de voormalige melkfabriek in Deventer mag van het college van B&W gesloopt worden. Stichting Industrieel Erfgoed Deventer overweegt bezwaar te maken. Deze actie wordt door Heemschut gesteund.

De geliefde Coberco-schoorsteen van de vroegere, al gesloopte melkfabriek in Deventer dreigt tegen de vlakte te gaan. De Coberco-schoorsteen is bijzonder vanwege zijn hoogte en zijn gele bakstenen, daarnaast is het een landmark voor de stad. Stichting Industrieel Erfgoed Deventer (SIED) heeft geprobeerd de schoorsteen te redden, maar het college van B&W heeft het verzoek, om de schoorsteen op de monumentenlijst te plaatsen, afgewezen. Wieap Beheer BV, eigenaar van het terrein, is nu vrij om de schoorsteen te slopen en hier hun nieuwe opslaghal te bouwen. De SIED overweegt nog om bezwaar te maken. Heemschut gaat in overleg met de Stichting en zal het mogelijke bezwaar ondersteunen. 


U kunt Heemschut op diverse manieren helpen. Dit varieert van het lid worden tot zelf actie voeren voor erfgoed. Daarnaast kunt u Heemschut ook steunen door te schenken of na te laten. Dat kan rechtstreeks of via een gift of legaat aan onze steunstichting: www.heemschuthulpfonds.nl.

De beschermvrouwe van Heemschut is H.K.H. Prinses Beatrix

Erfgoedvereniging Heemschut

 Nieuwezijds Kolk 28
1012 PV Amsterdam
 020 622 52 92
 info@heemschut.nl

Volgt u ons al?

Copyright © 2024 Heemschut / AanZee.nl
Gegevens uit het donateurs- of ledenbestand worden niet zonder toestemming van donateurs of leden beschikbaar gesteld aan derden.