Nieuwsbericht

DvhN lanceert 'Het Verdwenen Groningen'

Hoeveel gebouwen zijn gesloopt als gevolg van de gaswinning? Dagblad van het Noorden brengt ze in kaart en lanceert Het Verdwenen Groningen. Iedereen wordt opgeroepen te helpen.

De redactie van de krant vertelt: "Tientallen panden zijn al ten prooi gevallen aan de sloophamer in Groningen. Maar niemand weet precies hoeveel. Wel is duidelijk dat de gaswinning nog meer gebouwen gaat opeisen. Dagblad van het Noorden inventariseert hoeveel boerderijen, huizen en andere gebouwen als gevolg van de gaswinning verdwijnen."

Het Rijk, de provincie en gemeenten houden dat niet bij. De NAM beschikt over informatie maar deelt deze niet. Daardoor ontbreekt een waarheidsgetrouw beeld.

Onder de naam "Het Verdwenen Groningen bouwt" de krant als eerste een openbare database met gebouwen die zijn gesloopt. Deze staat vanaf online en wordt de komende jaren bijgehouden.

Zie:
http://www.dvhn.nl/dossier/het-verdwenen-groningen

 


U kunt Heemschut op diverse manieren helpen. Dit varieert van het lid worden tot zelf actie voeren voor erfgoed. Daarnaast kunt u Heemschut ook steunen door te schenken of na te laten. Dat kan rechtstreeks of via een gift of legaat aan onze steunstichting: www.heemschuthulpfonds.nl.

De beschermvrouwe van Heemschut is H.K.H. Prinses Beatrix

Erfgoedvereniging Heemschut

 Nieuwezijds Kolk 28
1012 PV Amsterdam
 020 622 52 92
 info@heemschut.nl

Volgt u ons al?

Copyright © 2023 Heemschut / AanZee.nl
Gegevens uit het donateurs- of ledenbestand worden niet zonder toestemming van donateurs of leden beschikbaar gesteld aan derden.