Nieuwsbericht

Eerherstel voor Haagse metaalplastieken

Enkele jaren geleden is de voormalige Christelijke HBS ’Overvoorde’ gelegen aan het Westhovenplein te Den Haag gesloopt om ruimte te maken voor woningbouw. Bij de sloop is in overleg tussen de gemeente Den Haag en projectontwikkelaar Stebru een aantal kunstwerken van de sloop gered. Vanaf 2018 ondersteunt de Werkgroep Monumentale Kunst Stebru bij de restauratie en herbestemming van de werken. Een eerste resultaat is nu zichtbaar geworden.

In de verschillende appartementenblokken op het terrein zijn metaalplastieken van Henk Krijger (1914-1979) herplaatst. Deze plastieken uit 1960 zijn onderdeel van een reeks. Samen beelden de werken de ontwikkeling van de geest van het kind uit. De gekozen symboliek van o.a. een bloem die tot bloei komt en een vogel die vanuit het nest haar vrijheid tegemoet gaat, komt overeen met het vooruitgangsoptimisme en de dadendrang die kenmerkend zijn voor de wederopbouwperiode [1946-circa 1972].

 Over twee tot drie jaar zullen elders in Den Haag glas-in-loodramen van Gunhild Kristensen en een keramisch werk van Han Petri worden geplaatst. Deze werken worden in overleg met onze werkgroep gerestaureerd.


U kunt Heemschut op diverse manieren helpen. Dit varieert van het lid worden tot zelf actie voeren voor erfgoed. Daarnaast kunt u Heemschut ook steunen door te schenken of na te laten. Dat kan rechtstreeks of via een gift of legaat aan onze steunstichting: www.heemschuthulpfonds.nl.

De beschermvrouwe van Heemschut is H.K.H. Prinses Beatrix

Erfgoedvereniging Heemschut

 Nieuwezijds Kolk 28
1012 PV Amsterdam
 020 622 52 92
 info@heemschut.nl

Volgt u ons al?

Copyright © 2021 Heemschut / AanZee.nl
Gegevens uit het donateurs- of ledenbestand worden niet zonder toestemming van donateurs of leden beschikbaar gesteld aan derden.