Nieuwsbericht

Erfgoed is van ons allemaal!

Onder dat motto lanceert het Erfgoedplatform van Kunsten ’92 vandaag een campagne, die laat zien hoe belangrijk erfgoed voor mensen is. Juist in coronatijd, waarin een vakantiereis of bioscoopbezoek er niet in zit, heeft iedereen de eigen omgeving opnieuw ontdekt. En daarmee ook het erfgoed, dat die omgeving kleurrijk, divers en waardevol maakt.

Erfgoed zijn de zaken die wij met zijn allen belangrijk vinden om door te geven aan onze kinderen. Mooie steden en dorpjes, bijzondere landschappen of verhalen en tradities lijken gewoon, maar dat is het niet: ze zijn buiten-gewoon. En daarom moeten we het koesteren en erin investeren!

Filmpjes
Het platform stuurde geschiedenisvlogger Jochem Boodt door het hele land op pad. In acht korte filmpjes zien we hoe mensen van Eext tot Weesp en Tilburg het erfgoed in hun eigen omgeving nog meer zijn gaan waarderen. 

Deze campagne laat zien hoe de hele samenleving erfgoed waardeert. De platformleden gaan de filmpjes via hun socials en netwerken de komende weken breed over het land verspreiden. Zodat de erfgoedliefde iedereen bereikt, en ook in Den Haag doorklinkt waarom investeren in de toekomst van erfgoed een must is!

Inhoudelijke boodschap aan de informateur
Aan de informateur en de politiek heeft het Erfgoedplatform overgebracht wat er in het regeerakkoord moet staan om ons erfgoed te behouden en het een proactieve rol te laten spelen bij de ontwikkeling van een sterk veranderende, kwalitatief hoogwaardige leefomgeving. We sluiten daarbij aan op en verwijzen naar de inbreng van de FIM (Federatie Instandhouding Monumenten) en van IPO (Interprovinciaal Overleg).

https://www.kunsten92.nl/actueel/campagne-erfgoed-ons-allemaal-gestart/



U kunt Heemschut op diverse manieren helpen. Dit varieert van het lid worden tot zelf actie voeren voor erfgoed. Daarnaast kunt u Heemschut ook steunen door te schenken of na te laten. Dat kan rechtstreeks of via een gift of legaat aan onze steunstichting: www.heemschuthulpfonds.nl.

De beschermvrouwe van Heemschut is H.K.H. Prinses Beatrix

Erfgoedvereniging Heemschut

 Nieuwezijds Kolk 28
1012 PV Amsterdam
 020 622 52 92
 info@heemschut.nl

Volgt u ons al?

Copyright © 2024 Heemschut / AanZee.nl
Gegevens uit het donateurs- of ledenbestand worden niet zonder toestemming van donateurs of leden beschikbaar gesteld aan derden.