Nieuwsbericht

Erfgoedbeschermers vragen aandacht voor herbestemming kapel missiehuis Tilburg

Heemschut heeft samen met Stichting Cuypersgenootschap en Heemkundekring Tilborch een zienswijze ingediend tegen de plannen van de gemeente Tilburg voor de herbestemming van de kapel van het voormalige Missiehuis in Tilburg.

In 2008 is het missiehuis door de congregatie van missionarissen van het Heilig Hart verlaten en is het onder andere gebruikt als bedrijfs- en studentenhuisvesting. De nieuwe eigenaar van het pand heeft plannen om op de zolderverdieping van het pand appartementen te vestigen en om van een deel van de kapel een woning te maken.

Het hoofdgebouw dateert uit 1890 en is ontworpen door architect A.G. de Beer (1844-1898). De kapel dateert uit 1896-1897 en is door dezelfde architect ontworpen en is goed bewaard gebleven. 

Heemschut, het Cuypersgenootschap en Heemkundekring Tilborch pleiten ervoor enkel de bovenste verdieping van het pand en de zolderkap van de kapel te voorzien van een woonbestemming. Op deze manier blijft de kapel en het nog intacte, historische interieur, behouden.

 

Download de zienswijze hier.


U kunt Heemschut op diverse manieren helpen. Dit varieert van het lid worden tot zelf actie voeren voor erfgoed. Daarnaast kunt u Heemschut ook steunen door te schenken of na te laten. Dat kan rechtstreeks of via een gift of legaat aan onze steunstichting: www.heemschuthulpfonds.nl.

De beschermvrouwe van Heemschut is H.K.H. Prinses Beatrix

Erfgoedvereniging Heemschut

 Nieuwezijds Kolk 28
1012 PV Amsterdam
 020 622 52 92
 info@heemschut.nl

Volgt u ons al?

Copyright © 2023 Heemschut / AanZee.nl
Gegevens uit het donateurs- of ledenbestand worden niet zonder toestemming van donateurs of leden beschikbaar gesteld aan derden.