Nieuwsbericht

Erfgoedverenigingen steunen bezwaar tegen afwijzen subsidie voor stadionmuur GA Eagles

Stadionmuur van de Adelaarshorst van GoAhead Eagles dient behouden te blijven.

Bezwaar Heemschut Overijssel en SIED 

De erfgoedverenigingen Heemschut Overijssel en SIED uit Deventer steunen het bezwaar van Go Ahead Eagles tegen het uitblijven van provinciale subsidie voor het behoud en herstel van een historische stadionmuur van voetbalstadion De Adelaarshorst.

De weigering van de provincie Overijssel om een financiële bijdrage beschikbaar te stellen is onterecht, stellen Heemschut Overijssel en Stichting Industrieel Erfgoed Deventer in een brief aan Gedeputeerde Staten.

Stichting Industrieel Erfgoed SIED en Erfgoedvereniging Heemschut-Overijssel spreken hun teleurstelling uit over het afwijzen van de subsidieaanvraag. Beide organisaties zijn betrokken bij het project om de stadionmuur aan de zijde van de Vetkampstraat ook na verbouwing van het stadion te behouden in de huidige staat en de voormalige kassahokjes in te richten als tentoonstellingsruimte. Het is de bedoeling om de kassahokjes te voorzien van vitrines waarin het verhaal over de geschiedenis van de bouw, de architect én de karakteristieke buurt van het voetbalstadion wordt verteld.

Stichting Museum Go Ahead Eagles

De inrichting en het beheer wordt verzorgd door Stichting Museum Go Ahead Eagles. Heemschut en SIED steunen het initiatief van Go Ahead Eagles om de karakteristieke stadionmuur en de historische lichtmasten in stand te houden en daarmee het belang van de voetbalclub voor buurt, stad en regio wil uitdragen. Met dit project wordt een moeilijk te bereiken publiek aangesproken. Dat mag bij erfgoedprojecten best zeldzaam worden genoemd, vinden Heemschut en SIED.


U kunt Heemschut op diverse manieren helpen. Dit varieert van het lid worden tot zelf actie voeren voor erfgoed. Daarnaast kunt u Heemschut ook steunen door te schenken of na te laten. Dat kan rechtstreeks of via een gift of legaat aan onze steunstichting: www.heemschuthulpfonds.nl.

De beschermvrouwe van Heemschut is H.K.H. Prinses Beatrix

Erfgoedvereniging Heemschut

 Nieuwezijds Kolk 28
1012 PV Amsterdam
 020 622 52 92
 info@heemschut.nl

Volgt u ons al?

Copyright © 2024 Heemschut / AanZee.nl
Gegevens uit het donateurs- of ledenbestand worden niet zonder toestemming van donateurs of leden beschikbaar gesteld aan derden.