Nieuwsbericht

Feestelijke onthulling gevelkunstwerk Hugo Brouwer in Breda

Heemschut vrijwilligers nauw betrokken bij behoud van kunstwerk

Gevelkunstwerk

Gerard van der Berg, Wil Mathijssen en Johanna Jacobs hebben zich namens de Werkgroep Behoud Hugo Brouwer ingezet voor het behoud van het gevelkunstwerk dat aan de achterzijde van het Stedelijk Gymnasium in Breda staat. Het kunstwerk uit 1956 is een keramisch reliëf. Het bestaat uit twee panelen. Op het linkerpaneel is een leerling afgebeeld die de eerste klas van de school betreedt. Op het rechterpaneel staat onder een zon het resultaat van een schoolopleiding afgebeeld: kennis. De werkgroep heeft na veel lobbyen voor elkaar gekregen dat het behouden blijft. Het kunstwerk is in 2014 opgeslagen en gedemonteerd. In de zomer van 2016 heeft het kunstwerk een nieuwe plek bij het Graaf Engelbrecht in Breda gekregen. Heemschut is de pleitbezorgers, de sponsor Rabobank en de gemeente Breda zeer dankbaar.

Uitnodiging

Op 27 september vanaf 15.45 uur is in het Graaf Engelbrecht College (aula) Ganzerik 3, Breda de feestelijke onthulling van het kunstwerk van Hugo Brouwer. Dit unieke wandplastiek wordt, in het bijzijn van mevrouw Miriam Haagh (wethouder onderwijs gemeente Breda) en de heer Nico Zevenbergen (directievoorzitter Rabobank Breda), en alle overige betrokkenen met gepaste aandacht voor het publiek onthuld.

U bent hiervoor van harte uitgenodigd. Graag even uw bericht naar info@buildingbreda.nl of u wel of niet aanwezig zult zijn. 

 

Uitnodiging

Artikel Breda Vandaag, 28 augustus 2016 


U kunt Heemschut op diverse manieren helpen. Dit varieert van het lid worden tot zelf actie voeren voor erfgoed. Daarnaast kunt u Heemschut ook steunen door te schenken of na te laten. Dat kan rechtstreeks of via een gift of legaat aan onze steunstichting: www.heemschuthulpfonds.nl.

De beschermvrouwe van Heemschut is H.K.H. Prinses Beatrix

Erfgoedvereniging Heemschut

 Nieuwezijds Kolk 28
1012 PV Amsterdam
 020 622 52 92
 info@heemschut.nl

Volgt u ons al?

Copyright © 2023 Heemschut / AanZee.nl
Gegevens uit het donateurs- of ledenbestand worden niet zonder toestemming van donateurs of leden beschikbaar gesteld aan derden.