Nieuwsbericht

Gastblog Brabants Dagblad: 'Het Blauwe Gebouw moet groen!'

Het verzet tegen de geplande sloop van het 'blauwe gebouw' in Tilburg neemt toe. In een gastblog in het Brabants Dagblad pleit Tom Pijnenburg, namens Actiegroep tot behoud van Het Blauwe Gebouw, voor behoud van dit bijzonder gebouw. Heemschut ondersteunt de actiegroep.

"Woe 23 aug: De mond vol van Social Innovation… En toch een gebouw willen slopen dat juist dáár uitgelezen kansen toe biedt. Zo ver mag het niet komen, ook niet als het aan het oude ‘soosgebouw’ zelf ligt; het komt in verzet, komt voor zichzelf op, zo lijkt wel.

En terecht! Want, waar het werd weggemoffeld in een sterfhuisconstructie, komt het nu warempel, met de herontwikkeling van de Spoorzone, mooier voor de dag dan ooit tevoren. En samen met de Koepelhal vormt het inmiddels een herkenbare entree van de Spoorzone.

Het gebouw reflecteert de omgeving. Als inspiratie dienden namelijk trein en rails, met de raampjes van de coupé’s, kleuren van de NS en het roestige afvalstaal dat op die plek werd gedumpt. Het materiaalgebruik was voor die tijd nogal gedurfd; geroest ijzer (werd pas veel later gemeengoed) en tegeltjes voor de gevelbekleding. Een mooi voorbeeld van de architectuur uit de 70-er jaren." 

Lees verder op BD.nl


U kunt Heemschut op diverse manieren helpen. Dit varieert van het lid worden tot zelf actie voeren voor erfgoed. Daarnaast kunt u Heemschut ook steunen door te schenken of na te laten. Dat kan rechtstreeks of via een gift of legaat aan onze steunstichting: www.heemschuthulpfonds.nl.

De beschermvrouwe van Heemschut is H.K.H. Prinses Beatrix

Erfgoedvereniging Heemschut

 Nieuwezijds Kolk 28
1012 PV Amsterdam
 020 622 52 92
 info@heemschut.nl

Volgt u ons al?

Copyright © 2024 Heemschut / AanZee.nl
Gegevens uit het donateurs- of ledenbestand worden niet zonder toestemming van donateurs of leden beschikbaar gesteld aan derden.