Nieuwsbericht

Gemeente staat afwijzend tegenover aanpassingen Zeesluis in Muiden

De gemeente Gooise Meren laat onomwonden weten dat zij negatief staan tegenover eventuele aanpassingen aan de Groote Zeesluis in Muiden waardoor deze op afstand bediend moet kunnen worden. Heemschut en andere belangenorganisaties hadden al hun afkeur over de plannen laten blijken.

Eind vorig jaar presenteerde het waterschap als de eigenaar van de monumentale sluis een plan om de sluis op afstand te bedienen. Daarvoor zou de sluiswachter vervangen worden door een aantal hoge masten en een geluidsinstallatie.

De Stadsraad Muiden liet meteen hun afkeur blijken over de plannen. Ook een online petitie werd door veel Muiders en andere bezorgden ondertekend. Heemschut liet deze maand per brief aan het college van Gooise Meren weten de plannen met bezorgdheid te hebben bekeken. Volgens Heemschut staat het aangezicht van de rijksmonumentale sluis en het beschermde stadsgezicht van Muiden op het spel.

De gemeente Gooise Meren laat nu in een reactie weten dat zij niet meewerken aan de plannen zoals nu voorgesteld. Heemschut is blij met de beslissing. 


U kunt Heemschut op diverse manieren helpen. Dit varieert van het lid worden tot zelf actie voeren voor erfgoed. Daarnaast kunt u Heemschut ook steunen door te schenken of na te laten. Dat kan rechtstreeks of via een gift of legaat aan onze steunstichting: www.heemschuthulpfonds.nl.

De beschermvrouwe van Heemschut is H.K.H. Prinses Beatrix

Erfgoedvereniging Heemschut

 Nieuwezijds Kolk 28
1012 PV Amsterdam
 020 622 52 92
 info@heemschut.nl

Volgt u ons al?

Copyright © 2024 Heemschut / AanZee.nl
Gegevens uit het donateurs- of ledenbestand worden niet zonder toestemming van donateurs of leden beschikbaar gesteld aan derden.