Actueel | 2019-01

Onze vereniging heeft altijd wel nieuws. Berichtgeving over lokale initiatieven, specifiek nieuws over bedreigd erfgoed, ontwikkelingen in de politiek of meer algemeen nieuws.

Heemschut Amsterdam vraagt aandacht voor bescherming stadsgezichten

Heemschut Amsterdam heeft het initiatief genomen om samen met het Cuypersgenootschap en het Genootschap Amstelodamum de gemeente te vragen drie bijzondere buurten aan te wijzen als beschermd stadsgezicht: Tuindorp Watergraafsmeer, de Admiralenbuurt, de Pijp, de Vondelparkbuurt en de Amsteloevers. Deze gebieden zijn zowel op stedelijk als landelijk niveau van groot cultuurhistorisch belang. lees verder

Gemeente Nuenen gaat verval boerderij beboeten

De gemeente Nuenen legt de eigenaar van de vervallen boerderij per week een boete van 2500 euro op als de eigenaar niet voor 1 maart 2019 maatregelen neemt om verder verval van het gemeentelijk monument te stoppen. Heemschut had om deze handhaving gevraagd in het najaar van 2018. Het laten vervallen van een monument is strafbaar. lees verder

U kunt Heemschut op diverse manieren helpen. Dit varieert van het lid worden tot zelf actie voeren voor erfgoed. Daarnaast kunt u Heemschut ook steunen door te schenken of na te laten. Dat kan rechtstreeks of via een gift of legaat aan onze steunstichting: www.heemschuthulpfonds.nl.

De beschermvrouwe van Heemschut is H.K.H. Prinses Beatrix

Erfgoedvereniging Heemschut

 Nieuwezijds Kolk 28
1012 PV Amsterdam
 020 622 52 92
 info@heemschut.nl

Volgt u ons al?

Copyright © 2024 Heemschut / AanZee.nl
Gegevens uit het donateurs- of ledenbestand worden niet zonder toestemming van donateurs of leden beschikbaar gesteld aan derden.