Nieuwsbericht

Gemeentelijke Monumentenpremie weer aan te vragen

Erfgoedvereniging Heemschut mag opnieuw een bedrag van 10.000 euro verdelen onder een aantal particuliere eigenaren van gemeentelijke monumenten! Dit mooie bedrag komt voort uit een nalatenschap, ondergebracht in een fonds op naam bij de koepelstichting Ars Donandi.

Voor eigenaren van gemeentelijke monumenten zijn er meestal, in tegenstelling tot beschermde rijksmonumenten, geen budgetten beschikbaar voor subsidie, leningen en dergelijke. Met de bijdrage via Ars Donandi en Het Kuijper van Harpen fonds kan Heemschut hier dus opnieuw een bijdrage aan leveren.

Heemschut zoekt dus particuliere eigenaren van gemeentelijke monumenten die een specifiek restauratie- of onderhoudsproject onder handen gaan nemen. Vanwege het beschikbare premiegeld gaat hier niet om enorme of totale restauraties, maar juist om die elementen die anders wellicht niet gerestaureerd zouden kunnen worden. De bijdrage bedraagt bij toekenning een bedrag van maximaal 5.000 euro.

De inschrijving sluit op zondag 3 januari 2021. Een deskundige jury, onder meer bestaande uit (restauratie)architecten, beoordeelt de inzendingen en maakt een keuze. De uitreiking van de cheques vindt plaats in het voorjaar van 2021.

Het formulier is hier te downloaden.

De Monumentenpremie ging vorig jaar naar drie eigenaren van gemeentelijke monumenten. Namens Ars Donandi en Heemschut kregen eigenaren van gemeentelijke monumenten in uit Bloemendaal, Lettele en Leersum een restauratiebijdrage. Het betreft mevrouw Van Haastert-van der Hulst uit Bloemendaal, de heer Van Munster uit Lettele en de heer Bardoel uit Leersum.


U kunt Heemschut op diverse manieren helpen. Dit varieert van het lid worden tot zelf actie voeren voor erfgoed. Daarnaast kunt u Heemschut ook steunen door te schenken of na te laten. Dat kan rechtstreeks of via een gift of legaat aan onze steunstichting: www.heemschuthulpfonds.nl.

De beschermvrouwe van Heemschut is H.K.H. Prinses Beatrix

Erfgoedvereniging Heemschut

 Nieuwezijds Kolk 28
1012 PV Amsterdam
 020 622 52 92
 info@heemschut.nl

Volgt u ons al?

Copyright © 2024 Heemschut / AanZee.nl
Gegevens uit het donateurs- of ledenbestand worden niet zonder toestemming van donateurs of leden beschikbaar gesteld aan derden.