Nieuwsbericht

Gemeenteraad Waalwijk wil geen helpende hand bieden bij redding kunstwerk

Ondanks een reddingpoging van Heemschut zal het wederopbouwkunstwerk aan het vm. gebouw van de Walewyc college van Berend Hendriks gesloopt gaan worden.

Sloop kunstwerk

Het kunstwerk van Berend Hendriks op het gebouw van de oude Walewyc Mavo in Waalwijk wordt toch waarschijnlijk gesloopt. De gemeenteraad van Waalwijk wil geen geld beschikbaar stellen om het kunstwerk te redden. Op de huidige plek moeten appartementen worden gebouwd.

Reddingspoging 

Het redden van het kunstwerk zou 105.000 euro kosten. Aan de gemeenteraad werd 50.000 euro gevraagd van de gemeente. De rest van het benodigde bedrag  zou via sponsoren bijeen worden gebracht. Daarvan was het grootste deel al binnen.

Twee locaties werden gevonden waar het kunstwerk heen kon gaan: scholengemeenschap De Overlaat en Theater De Leest. De directeuren van beide locaties wilden alleen zelf geen geld uittrekken voor de redding.

Heemschut Brabant en werkgroep Monumentale Kunst

Heemschut Brabant, de werkgroep Monumentale Kunst, architect Marina Moons, lokale partijen als GroenLinks en veel Waalwijkers hebben er alles aan gedaan om het kunstwerk te behouden. Helaas tevergeefs. Jammer dat het kunstwerk niet een nieuw leven kan leiden en toekomstige generaties inspireren.

 

Brabants Dagblad, 8 juli 2016

 

Heemschut dossier kunstwerken Waalwijk


U kunt Heemschut op diverse manieren helpen. Dit varieert van het lid worden tot zelf actie voeren voor erfgoed. Daarnaast kunt u Heemschut ook steunen door te schenken of na te laten. Dat kan rechtstreeks of via een gift of legaat aan onze steunstichting: www.heemschuthulpfonds.nl.

De beschermvrouwe van Heemschut is H.K.H. Prinses Beatrix

Erfgoedvereniging Heemschut

 Nieuwezijds Kolk 28
1012 PV Amsterdam
 020 622 52 92
 info@heemschut.nl

Volgt u ons al?

Copyright © 2023 Heemschut / AanZee.nl
Gegevens uit het donateurs- of ledenbestand worden niet zonder toestemming van donateurs of leden beschikbaar gesteld aan derden.